hvad der sker med lungerne strukturer i løbet af et astmaanfald ?

Lung Struktur


Det åndedrætsorganerne består af fire hoveddele designet til at levere ilt til blodet : luftrør , bronkier , bronkioler og alveoler . Udformningen ligner et træ , hvor en stamme deler sig i grene , stængler og derefter blade . Luftrøret er den vigtigste vej , der tager i luften . Det leverer luft til de to bronkier , som primært er to rør , en for hver lunge . Bronkier er yderligere opdelt i flere bronkioler , som gren ud i alveolerne . Alveolerne er ansvarlige for at levere ilt fra luften til blodet .

Astma


Astma er en kronisk sygdom, der rammer musklerne i lungerne . Selv om mange menneskers lunger snøre som en reaktion på allergener eller udenlandske vragrester , en astmatiker lunger snøre yderligere . Dette resulterer i store vanskeligheder indånding og udånding . Desuden becauseair i en astmatiker lunger er ikke frisk , det har højere koncentrationer af kuldioxid , hvilket gør det mere giftigt for kroppen .

under et angreb


Den bronkier er som regel de første til at reagere i løbet af et astmaanfald . De har kolinerge receptorer , der tvinger dem til straks at snøre , reducere mængden af allergener forsøger at komme ind . Denne konstriktion sker , når den glatte muskulatur omkring bronkier begynder at krampe .

De er også blevet betændt og producere overskydende mucusto skubbe nogen allergener , som allerede har indtastet i systemet . I løbet af muskelspasmer , begynder cellerne foring af luftvejene for at kaste , og dermed tvinge produktion af mere slim og yderligere indsnævring åndedrættet stien . Den bronkioler kan også reagere i løbet af et astmaanfald . De kan også snøre til at forhindre allergener fra at komme ind i alveolerne .

Behandling


Astma er en behandles tilstand . Læger ofte ordinere astmatikere med afmålte doser medicin normalt sælges i en astma inhalator . Disse medikamenter , ved korrekt indånding , producere en aerosol tåge , der direkte går ind i lungerne og tvinger bronkier at holde åbent , giver mulighed for en ordentlig luftstrøm . Dog ikke den medicin ikke altid trænger dybt ind i de mest trange bronkioler fordi nogle astmatikere , som børn , har sværere ved at indånde på grund af deres lille lungerne . Special spacer kamre kan knyttes til astma inhalator . Disse afstandsstykker fange den medicin , der giver astmatikere en chance for at tage en dyb indånding og tvinge det videre ind i lungerne .

212142497.pdf 212142504.pdf


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.