barn social adfærd tjekliste

Ifølge Hos Sundhedsstyrelsen , undersøgelser viser, at medmindre børn opnår social kompetence efter alder 6 , de har en høj sandsynlighed for at blive udsat som voksne . En måde børnepsykologer teste en barns sociale kompetence er med en Child Behavior Checklist . Forældre bliver bedt om enten at være enig eller uenig med en liste over udsagn om deres børn . Psykologer bruge forældrenes svar bestemme, om deres børn har brug for professionel hjælp .

Individuel Attributter


Child Behavior Checklist begynder med en række spørgsmål om barnets personlighed . Disse udsagn relaterer til barnets humør , uafhængighed fra forældre og lærere , reaktioner på disciplin og vilje til at adlyde ordrer . Der er også udsagn om følelser barnet viser at andre levende ting . Forældre skal observere, om deres barn ser ud til at vise evnen til at leve sig ind i andre mennesker eller dyr . De har også brug for at kontrollere , om barnet har gode relationer til mindst én eller to kammerater, hvilket betyder andre børn på samme alder . Forældre skal angive , om deres barn ser ud til at bekymre sig om sine venner og stadigt omtaler mangler dem , hvis de ikke er rundt. Denne del af tjeklisten også spørger om barnets sans for humor .

sociale færdigheder Attributter


Den anden del af barnets Behavior Checklist handler om , hvordan børn reagerer og interagerer med andre børn og folk i almindelighed . Forældrene skal enten enige eller uenige i, at deres barn generelt tilgange andre positivt , men også hævder hendes egne behov og rettigheder hensigtsmæssigt og ikke bliver skræmt af bøller . Børn skal udtrykke ønsker og præferencer klart , så stand til at ræsonnere deres ønsker og meninger . Social kompetence omfatter også udtrykke vrede og frustration uden at kaste raserianfald eller bryder ud i vold . Børn har brug for at kunne deltage grupper , der allerede har dannet , derefter foretage passende bidrag til de grupper i form af spørgsmål og udveksling af oplysninger . De skal være villige til at tage sving og forhandle kompromiser uden altid at trække upassende opmærksom på sig selv . Veltilpasset børn skal kunne interagere med mennesker fra forskellige etniske grupper . De bør også interagere nonverbally med andre børn på en positiv måde , med smil og bølger .

Peer Relationer Holdninger


Den tredje del af barnets Behavior Checklist kan være den sværeste at besvare , fordi den tager fat hvordan andre børn reagere på det pågældende barn . Forældre skal besvare , om deres barn normalt er accepteret af andre børn i skolen eller i sociale miljøer , snarere end ignoreret eller helt afvist . De skal også observere, om andre børn sommetider invitere deres barn til at deltage grupper til leg , venskab og arbejde . Endelig skal de svare , om andre børn navngive deres barn som en person, de mener, en ven eller nogen, de gerne vil spille eller arbejde med . Ifølge den Vold Institute of New Jersey , kan forældre har brug for en lærers hjælp , når de udfylder denne del af tjeklisten .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.