Stadig sund kost laks

 


 
For meget forurenende stoffer i fede fisk ?
 
Alle ved, at fisk er sundt, og mange af os føler sig skyldige , at vi spiser for meget fisk . Især laks og andre fede fisk er rige på D-vitamin og omega- 3 essentielle næringsstoffer, som mange af os ikke få nok af .
 
Mange nordmænd spiser mindre end 100 gram laks om ugen , der er langt mindre end de henstillinger at spise mindst to måltider af fede fisk hver uge.

Hvor sunde er virkelig fede fisk ?
 
Regelmæssig trykt at fede fisk indeholder for meget toksiner. For mange kan det virke forvirrende , og nogle skræmte væk fra at spise fed fisk . Det er en skam , ifølge NIFES nuværende laks indeholder langt færre forurenende stoffer , end hvad det gjorde før. Det er rigtigt, at der er nogle forurenende stoffer i laks , men indholdet er godt inden for acceptable grænser . Trods fed fisk indeholder farlige stoffer , sundhedsmæssige fordele ved at spise fed fisk regelmæssigt langt opvejer de potentielle ulemper.
 
Producent lover fisk med små forureninger
 
Trods det faktum , at opdrættede laks indeholder langt færre forurenende stoffer end tidligere , nu lakseproducent Marine Harvest forladt og lovet, at de vil producere laks, der er stort set fri for forurenende stoffer . Dette vil de gøre ved rengøring fodret fiskene get .
 
Opdrættede laks er en periode , hvor mindst 70 % af fedtet stammer fra planter, og 30% fiskeolie. Det er i fiskeolie forureninger findes, og ved at rense olien, før den gives til laks, vil laksen også ende op med kød, der er næsten fri for forurenende stoffer.
 
Nogle spørgsmål, om dette virkelig er nødvendigt , da det er sådan en lille del af de fisk, fødevarer, der består af fiskeolie , og denne olie er allerede lav i forurenende stoffer. , Hvad der er sikkert , er, at dette er bestemt ikke en negativ for os.
 
Mindre omega- 3 i laks
 
Næringsindholdet i laks foder , har en direkte indvirkning på den ernæringsmæssige indhold af laks kød. For opdrættede fisk , fiskemel og fiskeolie traditionelt har været brugt som den vigtigste ingrediens i fiskefoder. Det har været både økonomisk overkommelige og let tilgængelige ingredienser.
 
Men i dag, fiskemel og fiskeolie fra vildtlevende fisk en begrænset ressource. Derfor opdrættede laks har en højere andel af plante-baseret end før , hvilket gør indholdet af omega- 3 i laks kød er lavere , end hvis laksen har en højere andel af marine . Men laks er stadig en god kilde til omega -3 .
 
Så meget omega- 3 du får i dig
 
Direktoratet for Sundhed anbefaler, at vi spiser fisk til middag 2 til 3 gange om ugen, og også velkommen til at bruge fisk som topping . Mindst 200 gram bør være fede fisk som laks , ørred, sild eller makrel . Fede fisk er faktisk vores bedste kilde til omega -3 fedtsyrer EPA og DHA , som har vist sig at have en gavnlig effekt på helbredet.
 
Spiser du omkring 200 gram fed fisk om ugen, kan du være sikker på , at du får dit anbefalede indtag af EPA og DHA (ca. ½ gram per dag) .
 
En af disse muligheder giver dig et halvt gram omega 3 fedtsyrer :
 
 

Kommentarer

Vi ønsker, at dine argumenter og meninger er velkomne. Være objektiv og medfølelse. Mange mennesker læser hvad du skriver. Gør debat til en bedre oplevelse for både dem og dig selv. Mellem 20:00 og 08:00 det er lukket for kommentering og vi fjerner automatisk kommentarer med sjofle ord, defineret af vores moderatorer.

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.