Hvordan koagulationsfaktorer arbejde ?

Introduktion


Hver gang du får en klippe eller skrab , er der et væld af reaktioner i kroppen, som giver de nødvendige produkter til at stoppe blødningen . Dette kaldes koagulationen . Koagulation fungerer ved hjælp af en række koagulationsfaktorer , der arbejder med blodplader og fibrin at blokere blodet i at løbe ud af kroppen . Uden koagulationsfaktorer , kunne selv et lille snit medføre, at du i sidste ende forbløder .

Hvad er koagulationsfaktorer ?


koagulationsfaktorer er faktisk proteiner , som normalt findes i blodet , som hjælper binde blodplader . Der er mere end et dusin af disse faktorer, der er til stede i blodet til enhver tid . De to vigtigste koagulationsfaktorer er koagulationsfaktor VIII og koagulationsfaktor IX . Dette er også de to manglende koagulationsfaktorer i sygdomme som blødersygdomme .

hvordan de fungerer?


koagulationsfaktorer arbejde ved at holde sammen blodplader i blodet . Når du får et snit , blodplader , fibrin , koagulationsfaktorer og et enzym kaldet trombin alle skynder sig at det berørte område . Den fibrin skaber en netto på tværs af åbne sår . De koagulationsfaktorer derefter tillægger blodplader får dem til at binde sammen til en blodprop eller et stik , der bliver fanget i fibrin nettet . Thrombin katalyserer reaktionen , og også bliver fibrinogen til fibrin , der hjælper lukke såret . Uden den koagulationsfaktorer , ville trombocytterne være ude af stand til at danne et stik til at lukke såret.


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.