er STREP b smitsom ?

Gruppe B streptokokker ( GBS ) er ikke en smitsom patogen . Det er i stedet en del af den bakterielle supplement til mange raske mennesker (luftfartsselskaber, eller folk, der har været " koloniseret " med den bakterie ) , der ikke desto mindre kan forårsage sygdom , hvis det bryder blod barrieren . GBS kan meddeles til spædbørn under fødslen og inficerer også ældre mennesker eller voksne med anden kompromitteret immunforsvar . Denne artikel vil hjælpe dig med at forstå , hvordan GBS er årsagen til sygdommen , men det er underforstået, at GBS ikke er smitsom , og at andre end nyfødte , der bliver syge med GBS symptomerne være blevet smittet med STREP allerede er til stede i deres egen krop .

funktioner


Ifølge GroupBStrep. org , GBS er en bakterie findes i den nedre tarmene og /eller vaginae på op til en tredjedel eller mere af alle voksne . Fordi GBS er en patogen, der skal krydse kroppens blod barriere ( inficere blodet direkte ) med henblik på at forårsage sygdom , disse mennesker oplever ingen symptomer og kan i øvrigt ikke kommunikere GBS til andre . Når GBS har krydser blod barrieren , det være sig på grund af graviditet eller fødsel , fremskreden alder eller svækket immunforsvar , kan GBS forårsage sepsis ( blodforgiftning ) og andre infektioner samt meningitis og lungebetændelse .

Effects


I både nyfødte og voksne , GBS infektion fører til flere infektioner , såsom sepsis , pneumoni , urinvejsinfektioner , og andre, herunder meningitis i sen debut nyfødt infektion og lejlighedsvis hos voksne . Ifølge Centers for Disease Control ( CDC ) , er GBS den mest almindelige årsag til både sepsis og meningitis hos nyfødte og er en af de mest almindelige årsager til lungebetændelse i denne gruppe .

Time Frame


Der er hovedsagelig tre faser , hvor folk kan blive smittet med GBS-under fødslen , snart ( en uge eller mere efter ) fødslen , og i voksenalderen , med graviditet er et af de mest forbundne risiko faktorer . Blandt aldrende voksne , er dem, der allerede har alvorlige sygdomme på en øget risiko . Risikoen stiger med alderen , og ifølge CDC , immobile personer og enkeltpersoner, der er på plejehjem er også en øget risiko . Sent debuterende nyfødte sygdommen er mindre udbredt end infektion ved fødslen og CDC , at det vides ikke, hvorfor nogle spædbørn ikke udvikler GBS infektion , indtil en uge eller mere efter fødslen .

Identifikation


Fordi tegn på GBS infektion hos nyfødte er velkendte , de babyer , der demonstrerer advarselsskilte vil blive afprøvet på hospitalet for infektion . Fordi GBS kolonisation er så almindeligt , og fordi GBS sygdom kan have alvorlige helbredsmæssige konsekvenser for nyfødte , er det stort set anbefales , at gravide kvinder skal testes for GBS kolonisation , som kan hjælpe lægerne iværksætte forebyggende foranstaltninger under fødslen . Når sygdommen er mistænkt ( i enten en nyfødt eller en voksen ) , er test, der køres for at bekræfte specifikke infektioner forårsaget af GBS samt GBS selv , der skal kulturperler (dyrket i et laboratorium miljø ) for at bekræfte en diagnose af infektion .

Forebyggelse /Solution

Den vigtigste og mest succesrige midler til forebyggelse for GBS infektion er indgift af antibiotika til moderen under fødslen , hvilket sænker hendes niveau af intestinal og vaginal bakterier i løbet af kurset og derefter vende tilbage til normale niveauer når antibiotika er ophørt . Mens den sygdomsforebyggelse praksis kan nedsætte risikoen for GBS sygdom hos voksne , der i øjeblikket ingen måde at målrette forebyggelsen af GBS hos voksne . Men , CDC rapporterer, at forskning er iværksat i et GBS vaccine . Som GBS sygdom medfører en bred vifte af infektioner , og disse er omfattet af deres egne behandlinger , som normalt et kursus af antibiotika .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.