historie af kobber intrauterin udstyr

En intrauterin enhed ( IUD ) er en form for prævention , hvor en sundheds-udbyderen indsætter en lille t-formet enhed til en kvindes livmoder . Enheden forbliver på plads , så længe kvinden ønsker at undgå graviditet , op til 10 år. Kobber spiral kan blive siddende i op til 12 år. I dag er der to spiral enheder på markedet i USA, ParaGuard IUD , som indeholder kobber , og Mirena enheden , som indeholder hormonet progesteron og kan blive siddende i op til fem år.

Historie


Intrauterin udstyr udviklet sig ud af stamceller vagitorier , som er apparater, indsættes i vagina for at undgå graviditet eller støtte en diskusprolaps livmoder . Vagitorier og andre barriere svangerskabsforebyggende metoder har været i brug i hundreder af år og vagitorier blev almindeligt anvendt i USA siden det nittende århundrede .

Den Moderne IUD


Den moderne IUD var en tysk opfindelse udviklet i begyndelsen af det tyvende århundrede . I 1902 opfandt Dr. Carl Hollweg en pessar enhed , der delvis indsat i livmoderen . I 1909 en anden tysk læge udtænkt af en sand intrauterin anordning , som var indeholdt helt i livmoderen . Denne enhed , dog var begrænset til de to -siders publikation , der beskriver det , og blev aldrig markedsført . Endelig , i 1929 udgav Dr. Ernst Grafenburg en detaljeret rapport om effekten af en silke sutur ring enhed bundet i sølvtråd . Tests fundet en graviditet på kun 1,6 procent ud af 600 kvinder, som brugte denne enhed . Wiren bindende enheden viste sig at indeholde 26 procent kobber . Det ville være en anden 40 år før forbindelsen mellem kobber , hvilket bidrager en sæddræbende virkning og svangerskabsforebyggende ville blive foretaget .

Fordele ved kobber IUD


Det kobber IUD ikke påvirker kvindernes hormon niveauer. Enheden kan bruges under amning , og når fjernet , evnen til at blive gravid hurtigt afkast . Derudover kan kobber intrauterin enheder forbliver på plads længere end andre spiral , op til 12 år, og kan også bruges som en form for nødprævention .

Ulemper


Perioder kan være smertefuld og blive tungere med brugen af en kobber IUD i modsætning til den hormon-baserede IUD mulighed og pletblødning mellem perioder kan stige . Indsættelse af spiralen er forbundet med en lille risiko for infektion og korte risiko for underlivsbetændelse . Kobber intrauterin udstyr også beskytter ikke mod seksuelt overførte sygdomme .

Effektivitet og Forekomst

I dag findes der en række spiral på markedet på verdensplan og den moderne kobber spiral udviklet i 1970'erne er blevet forbedret og nu opnå en hastighed på over 99 procent effektivitet i henhold til en World Health Organization undersøgelse gennemført i 1997 . Den spiral er nu verdens mest udbredte reversible præventionsform .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.