transmission af giftige choksyndrom ved fødslen

Hvad er Toxic Shock Syndrom ?


Giftig shock syndrom ( TSS ) er en sjælden og livstruende komplikation af en bakteriel infektion , der er forårsaget af Staphylococcus aureus ( staph ) bakterier og af toksiner produceret af gruppe A streptokokker ( STREP ) bakterier . Det har været forbundet med brugen af svangerskabsforebyggende svampe og super absorberende tamponer . Symptomerne på denne tilstand varierer på de underliggende årsag . Betingelser forårsaget af staph bakterier har høj feber ledsaget af lavt blodtryk , ubehag og forvirring som sin almindelige symptomer . Strep bakterier forårsagede forhold kan føre til symptomer som feber , vejrtrækningsproblemer, svimmelhed og en svag og hurtig puls . Den fælles for transmission af TSS er gennem huden sår og kirurgi . Derfor , transmission af TSS ved fødslen er måske den mest alvorlige for det skader ikke kun moderen , men også barnet .

Typer


TSS forårsages af staph bakterier er ofte forbundet med brugen af tamponer . Den varme og fugtige omgivelser, der skabes af super-absorberende tamponer giver bakterier til at trives og forårsage infektioner . Denne type af TSS berører enkeltpersoner , der lider af nogen form for staph infektion , såsom lungebetændelse , bylder , blodforgiftning og osteomyelitis . TSS forårsages af STREP bakterier ofte invaderer skadet hud som f. eks rifter, skrammer , kirurgiske sår og skoldkopper blister . TSS indberettes ved fødslen er mere sandsynligt forårsaget af STREP bakterier .

Indberetning ved Født


Den mest almindelige forekomst af STREP TSS er på barsel . En kvinde , der for nylig har født et barn har høj risiko for at få bakterielle infektioner , især på hendes sønderrevne region . Hvis en gravid kvinde har et barn , der lider af STREP hals , det øger hendes chancer for at få TSS . Dette understreger vigtigheden af postnatale checkups . Hvis det sker, at en ny mor viste tegn på halsbetændelse , hun har brug for omgående tale med hende gynækolog eller obstetriker .

Risici


Den infektioner forårsaget af toksisk shock syndrom kan påvirke nogle meget vigtige organsystemer , som omfatter lunger , nyrer og lever . Komplikationer af sygdommen skrider hurtigt , hvilket forklarer nødvendigheden af øjeblikkelig medicinsk behandling . Længden af sygdom varierer fra patient . Øjeblikkelig behandling er afgørende for at forhindre sygdommen i at forårsage nyresvigt , leversvigt eller luftvejsproblemer , som alle fører til døden .

Behandling

Øjeblikkelig behandling er et must for toksisk shock syndrom . Ved omgående at fjerne smittekilden , at patienterne får bedre chancer for ikke lider af alvorlige TSS symptomer og komplikationer . Emergency behandlinger involverer som regel intravenøs væske udskiftning og hospitalsbehandling intensiv pleje , især når kroppen har allerede lidt af chok . Yderligere behandling ville indebære stærke antibakterielle medicin til helt at udrydde den smitsomme bakterier involveret . I tilfælde af at infektionen har allerede forårsaget en afgørende organ til at mislykkes , mekanisk ventilation , dialyse og andre understøttende foranstaltninger kan anbefales . I tilfælde af omfattende infektion , kirurgisk fjernelse af ødelagt væv, kan blive nødvendig .

Forebyggelse

Korrekt rensning af fødende apparater er af afgørende betydning at forhindre overførsel af TSS under fødslen . Efter at barnet er ude , den nybagte mor skal være forsigtig i at tage sig af hendes fødsel sår , især når hun har gennemgået kejsersnit . Også være forsigtige med at bruge stikpiller . Må ikke bære tamponer eller fødsel kontrolapparater umiddelbart efter fødslen . Tal med din gynækolog eller obstetriker om familieplanlægning bekymringer .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.