behandlinger for pre - kræft cervikale læsioner

Livmoderhalskræft , som engang var den hyppigste årsag til dødsfald hos kvinder , er en af de lettest diagnosticeret kræft . Og hvis der er fanget tidligt , kan det undgås . Regelmæssig aftaler med en gynækolog for at administrere celleprøve kan identificere cellulære ændringer, der er tegn på mulige præcancerøse celler , også kendt som cervikal dysplasi

Typer


Der er to typer af pladecellekræft intraepithelial læsioner , eller som det er mere almindeligt kendt , cervikal dysplasi . Der kan enten være lav dysplasi eller høj grad dysplasi . Lav kvalitet dysplasi omfatter celler , der er begyndt at blive unormal . Høj kvalitet dysplasi er unormale celler , men de har endnu ikke invaderet det omkringliggende cervikale væv .

Årsager


De fleste forstadier celler findes i livmoderhalsen skyldes Human Papilloma Virus , eller HPV . Mange mennesker kontrakt HPV på et eller andet tidspunkt i deres liv , og der er mindst 15 typer af den virus, der kan forårsage forstadier til livmoderhalskræft celler . Der er ingen kur for alle typer af HPV- virus , men der er en vaccine til rådighed , der beskytter mod visse typer af den virus, der kan forårsage livmoderhalskræft .

Behandling


Hvis præcancerøse cervikal celler findes , vil lægen sandsynligvis udføre en colposcopy , som vil blive forstørre alvorligheden af dysplasi og lægen vil være i stand til at fjerne eventuelle unormale celler . Hvis der er en svær dysplasi , vil patienten have en anden type procedure at sikre, at alle forandringer er væk . Patienten kan være nødvendigt at have en biopsi , der kan gøres med en laser eller wire-formede kegle , der skraber væk unormale celler . Efter biopsi , vil de fleste kvinder har behov for at komme ind til celleprøve hvert par måneder i første omgang at sikre , at der ikke er flere celleforandringer . Hvis dysplasi er alvorlig nok , kan lægen vælge en total hysterektomi med henblik på at sikre, at alle præcancerøse celler er fjernet .

Forebyggelse /Solution


Visse risikofaktorer har været forbundet med at rejse en kvindes risiko for cervikal dysplasi . Et stort antal seksuelle partnere synes at op chancerne på grund af sammentrækning af HPV er mere sandsynligt . Rygning øger også en kvindes chancer for en unormal celleprøve . Det er vigtigt at fortsætte celleprøve årligt for at sikre, at ingen abnormiteter er til stede .

Risici

Hvis der er fanget tidligt , cervikal dysplasi vil sandsynligvis ikke blive til livmoderhalskræft. Men nogle af de procedurer, der udføres , især hvis dysplasi er alvorlig, kan svække livmoderhalsen , som kan føre til abort eller ikke at kunne bære graviditeten til fuld sigt . Læger vil gøre en patient opmærksom på denne risiko , og hvis patienten bliver gravid senere , vil visse foranstaltninger der skal træffes for at sikre, livmoderhalsen er stærk nok til at bære barnet .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.