prostatakræft kirurgi & nye behandlinger

Prostatakræft er den mest almindelige ikke-hudkræft fundet i amerikanske mænd , og den amerikanske Cancer Society anslår , at en ud af hver seks mænd i Amerika vil blive diagnosticeret med den betingelse i hans levetid . Så længe kræft er i prostata og ikke spredes til andre organer , er det ikke en livstruende tilstand , men mange mænd vælger at behandle kræft , således at den ikke har mulighed for at sprede sig. Hvis fanget tidligt, prostatakræft med held kan behandles , og ny prostatakræft behandlingsmuligheder er ved at nedsætte risikoen for bivirkninger dramatisk .

Kirurgisk behandling


Den ældste prostatacancer behandlingsmulighed er kirurgisk fjernelse af prostata , eller en prostatektomi . Prostatectomies kan ske enten gennem åben kirurgi eller ved laparoskopisk kirurgi , afhængigt af patientens fysiologi og størrelsen af prostata . En prostatektomi vil fjerne prostata og nogle af de omkringliggende væv , såsom lymfeknuderne i lysken . Denne behandling er meget effektiv til at fjerne lokaliseret prostatacancer , men det bærer mange risici , herunder infektion , impotens og inkontinens . Det kræver også en hospitalsophold og indsættelsen af et kateter .

strålebehandling


Strålebehandling virker ved at udsætte kræftceller for stråling for at dræbe dem . Stråling kan reducere størrelsen af tumorer hos patienter med fremskreden prostatacancer . Det kan også med held at fjerne cancer hos patienter med lav-grade tilfælde af sygdommen . Patienter har to muligheder for strålebehandling . Stråling kan være rettet mod prostata eksternt i en proces kendt som ekstern strålebehandling . Den anden mulighed er frø implantation , eller brachyterapi , som indebærer at placere små radioaktive frø i kirtlen , hvor de gradvist frigive stråling direkte ind i tumoren .

Kryokirurgi


Kryokirurgi er indefrysningen af prostata for at fjerne kræft . Dette sker gennem en infusion af giftige argon gas . Denne gas er meget kold og fryser vævet i kirtel hurtigt . Efter den ønskede temperatur er nået , lægen gennemsyrer væv med en opvarmning agent , såsom helium gas . Dette smelter vævet hurtigt . Denne cyklus gentages to gange for helt at ødelægge prostata og kræft som den indeholder ved at udsulte væv af blodgennemstrømningen .

HIFU


Et af de nyeste behandlinger for prostata kræft er høj intensitet fokuseret ultralyd , eller HIFU . Denne behandling indebærer lede ultralydsbølger ind i særlige punkter inden for prostata . Bølgerne hæve temperaturen i det pågældende område hurtigt, effektivt brænder væv . Da ultralyd bølger er uskadelige , medmindre flere bølger er fokuseret på ét område , kan de passere gennem det omgivende væv med ringe eller ingen skade . For mange patienter , sænker minimalt invasiv HIFU behandling risikoen for bivirkninger sammenlignet med andre prostatakræft behandlingsmuligheder .

hormonbehandling

De celler , der udgør prostata tumorer kræver mandlige hormoner , kendt som androgener , til at vokse . Testosteron er et af disse hormoner . Hormonbehandling fokuserer på at reducere mængden af disse androgener i blodet . Dette fjerner ikke kræftceller , men det forsinker deres vækst . For sager , hvor prostata tumor har spredt sig uden for prostata , er det den eneste fremgangsmåde , og kan forlænge patientens liv . Hormonbehandling indebærer injektioner af kvindelige hormoner eller kirurgisk fjernelse af testiklerne .

vågent Venter

Afventende er egentlig ikke en behandlingsmulighed , men det er en mulighed for at behandle prostata cancer for nogle patienter. De fleste prostatakræft tilfælde er langsomt voksende kræft . Så længe kræft holder sig inden for prostata , det udgør ringe risiko for kroppen . Vågent venter indebærer holder øje med væksten af prostata tumor , men under ingen umiddelbare foranstaltninger til at behandle kræft . Behandlingen er kun forfølges , når tumoren viser tegn på voksende eller spredning uden for kirtlen .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.