paradentose & hjertesygdom

Forskere har forbundet paradentose til hjertesygdomme og slagtilfælde , identificere kronisk-betændt tandkød som en væsentlig risikofaktor . Giftig bakterier i blodbanen og den stadige stress af inflammation kan forårsage alvorlige sundhedsmæssige problemer . Situationen er let forhindres blot ved at børste og tandtråd regelmæssigt , og få professionel rengøring , som anvist

Tidsramme


Gum sygdom begynder med dannelsen af plak på tænderne , en klæbrig materiale , som starter danner inden for 4 timer efter tandbørstning . Hvis pladen ikke fjernes ved tandbørstning og tandtråd , det i sidste ende hærder til en gullig stof kaldet tandsten . Tandsten forårsager kroniske tyggegummi irritation . Den tidlige fase af gummi sygdom er præget af oppustede tandkød , der bløder let . Dårlig ånde er en ekstra symptom . Denne tilstand kaldes tandkødsbetændelse , og hvis venstre ubehandlet , kan det føre til mere alvorlige paradentose . I parodontitis er bindevæv og knogler støtte en persons tænder beskadiget af progressiv sygdom og toksiner produceret . Den amerikanske Federal Food and Drug Administration kalder dette den væsentligste årsag til tab af tænder hos voksne .

Betydning


paradentose er blevet identificeret som en stærk risikofaktor i slagtilfælde og hjerteanfald . Kroppen bliver stresset af vedvarende inflammation , og den syge tandkød hele tiden pumpe giftige bakterier ind i blodbanen . Forskere også teoretisere , at nogle af disse bakterier bliver knyttet til plak i kranspulsårerne (ikke relateret til plak ) og bidrage til blodpropper . The American Academy of Parodontologi , at mennesker med sygdommen er næsten dobbelt så stor sandsynlighed også har en hjertesygdom .

Overvejelser


fundet en undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet " Stroke " i 2004 , at jo værre de parodontale sygdom, større risiko for slagtilfælde . Mennesker med alvorlige parodontitis havde over fire gange større risiko for et slagtilfælde , end mennesker uden sygdommen .

Ekspert Insight


Johns Hopkins Medicine har bemærket, at folk , der forsømmer deres tænder kan have dårligere sundhedsvaner i almindelighed, såsom dårlig kost , fedme og type II diabetes , og rygning , alle risikofaktorer for hjerte-kar- sygdom. Men en artikel offentliggjort i " British Medical Journal " i 1989 viste, at paradentose var stadig en vigtig indikator for hjertesygdomme og slagtilfælde , selv når man skal korrigere for rygning , vægt , kost og mange andre faktorer .

Forebyggelse /Solution

paradentose kan forebygges ved at børste tænder mindst to gange om dagen og tandtråd mindst én gang om dagen . Tandtråd er afgørende , fordi det fjerner madrester og plak på steder , der børste ikke kan nå , mellem tænderne og under tandkødsranden . En professionel rengøring af en tandlæge eller tandplejeren mindst en gang om året , vil fjerne eventuelle tandsten . Disse foranstaltninger til forebyggelse af tandkødsbetændelse og mere alvorlige tandkødssygdomme , og mindske risikoen for hjerteanfald og slagtilfælde i processen .


Kommentarer

Vi ønsker, at dine argumenter og meninger er velkomne. Være objektiv og medfølelse. Mange mennesker læser hvad du skriver. Gør debat til en bedre oplevelse for både dem og dig selv. Mellem 20:00 og 08:00 det er lukket for kommentering og vi fjerner automatisk kommentarer med sjofle ord, defineret af vores moderatorer.

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.