hvordan man kan forstå , hvis du skulle have været for din tetanus booster skud

Hvis du har mistet overblikket over , når du havde din sidste stivkrampe booster skud , kan nu være tid til at få en opdatering . Stivkrampe er en sygdom, du ikke ønsker at få
1 .
Er du forsinket til din tetanus vaccine booster ? Med en travl familie og karriere liv , kan du ikke have givet så meget tanke . Hvis dette er tilfældet , kan nu være et godt tidspunkt at se tilbage gennem dine optegnelser og se, hvornår du havde din sidste stivkrampe booster skud .
2 .
Hvad er stivkrampe og hvorfor er det vigtigt at være vaccineret mod det ? Stivkrampe er mere almindeligt kendt ved sin mindre formelle navn " stivkrampe " . Det fik dette kaldenavn på grund af den ekstreme muskelspasmer det årsager, der kan involvere hele kroppen og sende kroppen til grusom, ufrivillig krumspring . Det muskelspasmer skyldes handlinger foretaget af en toksin produceret af en bakterie kaldet Clostridium tetani . Denne bakterie kommer ind i kroppen gennem små pauser i huden , oftest fra en simpel punktering sår . Når inde i kroppen , producerer bakterierne en dødbringende giftstof , der kan forårsage spasmer og lammelse af skeletmuskulatur samt respiratoriske muskler, der styrer vejrtrækningen . Slutresultatet i mange tilfælde er døden .

3 .
Heldigvis er dette en skæbne , der kan undgås. Hvordan ? Ved at få en regelmæssig stivkrampe vaccine booster skudt . Du har sikkert modtaget en række stivkrampe boostere skud , da du var stadig et barn i form af en kombineret vaccination kendt som DTP vaccinen . Det beskytter mod tre sygdomme , difteri , kighoste , og stivkrampe . Desværre , selvom du er blevet vaccineret mod stivkrampe som et barn , stivkrampe immuniteten ikke holde hele livet . Efterhånden beskyttende antistoffer begynde at falde i antal , og du igen blive modtagelig for stivkrampe bør du opretholde en punktering sår .
4 .
Hvor ofte bør du få en stivkrampe vaccine booster skud som en voksen ? Så længe du ikke oplever nogen skade , anbefales det at du får en stivkrampe booster skud hvert tiende år. Hvis du opretholde et sår , der punkteringer huden , bør du få en booster , hvis det har været længere end fem år siden dit sidste . Dette er for at sikre, at du er tilstrækkeligt dækket i tilfælde af, Clostridium tetani bakterier indtastet din krop gennem punktere såret . Kom en stivkrampe booster skud er normalt så simpelt som at kalde din familie læge og beder om at komme ind til en .
5 .

Hvad bivirkninger af tetanus vaccine booster skudt ? Bivirkninger er ualmindelige med denne vaccine med undtagelse af lejlighedsvise smerter , hævelse og rødme på vaccinationsstedet . En lille pris at betale for at undgå de farlige konsekvenser af stivkrampe .
6 .
Når du får din næste stivkrampe booster skud , skal du sørge for at nedskrive den dato , så du vil være i stand til at vende tilbage til dine optegnelser bør du modtage en punktering sår , der kunne kræver en opdatering . Stivkrampe er en sygdom, du ønsker at undgå .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.