om naturlig søvn cyklus

Indtil nyere historie , blev det længe ment , at den menneskelige hjerne lukke ned og gjorde lidt at ingen funktion i søvn . Undersøgelser har dog vist, at dette er langt fra sandt . Hjernen er involveret under søvn og hjernens aktivitet , der sker i søvn er afgørende for sundhed og generelle velvære .

Betydning


I en naturlig søvn cyklus , er der fem stadier , der opstår . Hver af disse faser er præget af forskellige beslutningsforslag og hjerne bølge mønstre , samt forskellige niveauer af bevidsthed . Søvn er afgørende for menneskelig funktion , og hver cyklus hjælper hjernen forberede en ny periode med søvnløshed . Naturlig og sund søvn cykler er vigtige for hukommelse og koncentration , samt koncentration , tænkte forarbejdning og generelle funktion. Mangel på naturlig søvn cyklus påvirker humør og immunforsvaret fungerer . Hvis en person ikke regelmæssigt fuldstændig naturlig søvn cyklus , vil det blive mere og mere vanskeligt at fungere i hverdagen .

Stage One


Stage ene er første etape i en naturlig søvn cyklus . Dette refererer til periode af nær-vågenhed , lige efter at en person er faldet i søvn . I denne fase vil en person glider ind og ud af søvnen . Deres muskler vil slappe af og vejrtrækning og puls vil langsomt. Det er let at vække folk op af denne fase af søvnen . I denne fase er det også almindeligt for folk at overraske sig selv vågen efter at have den fornemmelse , at de er faldende . Dette har at gøre med muskel afslapning og sammentrækning typisk for denne fase . Stage en søvn , er sammen med trin to, tre og fire , sammen kaldes non-REM søvn . En person vil kun opleve en fase af første etape søvn per nat , i modsætning til de andre faser, som gentager sig flere gange .

fase


Efter omkring ti minutter fra den første fase søvn , en person skrider i fase to . Fase to er en dybere søvn end første etape , men det er stadig ikke betragtes som egentlige dyb søvn . I denne fase alle øjenbevægelser stopper og hjernebølger løse i en bølge-lignende mønster . Hjernebølger vil være i en pause , og derefter udbrød med et par minutter af en øget og hurtig aktivitet før glide tilbage i langsom aktivitet igen . Dette mønster fortsætter gennem hele fase to at sove, sammen med en nedsat hjerterytme og let fald i kropstemperaturen .

fase tre og fire


trin tre og fire kaldes dyb søvn , og de er svære at skelne , fordi forskellene er subtil . Fase fire er mere intens end den tredje fase , men begge er kategoriseret efter langsomme hjerneaktivitet og ingen muskelbevægelser . Det er vanskeligt at vække nogen , når de træder tredje fase og trin fire søvn . Selv om det er i disse faser , at børn vil lejlighedsvist har natten rædsler , eller skræmmende drømme , som vil vække et barn op , men der kan ikke blive husket .

REM

Rapid Eye Movement ( REM ) er den sidste af de søvn faser , men ikke nødvendigvis det sidste fase, at en person vil have i en nat . REM-søvn er kendetegnet ved hjerneaktivitet , der ligner at være vågen . En persons øjne vil bevæge sig hurtigt bag deres øjenlåg , og åndedrættet bliver mere lavvandede og uregelmæssig . Det er under REM søvn , at de fleste drømme opstår , og hvis en person er vågnet af en REM søvn stadie , er det sandsynligt, at de vil være i stand til at huske deres drømme . De fleste mennesker har 04:57 perioder af REM søvn hver nat , med den første normalt sker omkring 90 minutter efter første falde i søvn . Søvn cyklus naturligt frem i følgende rækkefølge : 1 , 2 , 3 , 4 , 3 , 2 , REM . Hver cyklus varer overalt fra fem til femten minutter, men hver etape af REM-søvn får gradvist længere i løbet af natten .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.