hvordan man behandler gulsot hos en nyfødt baby

Gulsot er meget almindeligt hos nyfødte babyer . Det er forårsaget af en ophobning af bilirubin , som er lavet , når røde blodlegemer nedbrydes i kroppen . Ofte er nyfødte » lever ikke modne nok til at holde op med mængden af bilirubin i deres krop , og det overskydende får huden til at se gule eller orange . Den gule /orange nuance starter i ansigtet og gør sin vej ned ad stammen til hænder og fødder . Det fremgår også i øjnene på en jaundiced baby . Hvis du mener, at din nyfødte spædbarn har gulsot , se din læge straks . Her er hvad du kan gøre for at hjælpe med at reducere gulsot i din baby
1 .
Feed din baby hver anden time . Fordi bilirubin udskilles gennem dit barns overbygning , kan hyppig fodring hjælpe dit spædbarn passere den overskydende bilirubin og reducere gulsot .
2 .
i en varm stue , klæde din baby og placere ham /hende i indirekte sollys . Sollyset kommer gennem en glasrude er bedst . Læg din nøgne eller diapered baby på en skiftende pad , tæppe , eller bassinet under vinduet , og sørg for sollyset rammer hans /hendes hele kroppen . Block dit barn øjne fra solen. Lad dine jaundiced baby at solbade på hans /hendes ryg i 5-10 minutter . Så flip ham /hende på maven i 5-10 minutter . Gentag 2-3 gange i løbet af dagen .

3 .
Få dit barns gulsot og bilirubin niveauer kontrolleret af Deres læge . Afhængigt af hvor store de er , kan din læge bede dig om at skifte til formlen for op til 48 timer. Efter at kontakten , vil dit spædbarn 's bilirubin niveauer kontrolleres igen . I de fleste tilfælde vil bilirubin niveauer falde til det normale og forblive der. Hvis de begynder at stige igen , skal du ikke gå i panik . Du kan enten prøve formel igen i 48 timer eller fortsætte med at amme , mens nøje gulfarvning af din barnets hud og øjne, og få din barnets blod som testet anbefalet af din læge . Men hvis du ikke ønsker at skifte til formel , så spørg din læge for andre muligheder .
4 .
Hvis dit nyfødte spædbarn 's bilirubin niveauer er meget høje , vil din læge administrere lysbehandling . I lysbehandling , vil dit barn blive placeret under særlig lys på hospitalet sædvanligvis i 1-2 dage . Dette vil fjerne gulsot og reducere bilirubin niveauer til det normale. Nogle læger giver ammende mødre til at brødføde deres børn på hospitalet gartneriet .
5 .

stedet for sygehus lysbehandling , kan din læge ordinere en " biliblanket . " En biliblanket er en specielt fremstillet tæppe til at behandle gulsot derhjemme . Følg Deres læges anvisninger ihærdigt på at mindske din nyfødtes bilirubinniveauer .

gode råd og advarsler


 • Modermælk har en afførende virkning , så en ammet baby har tendens til at agterstavn oftere . Dette reducerer bilirubin i kroppen .
 • Nogle læger føler, at fordi modermælk er den bedste mad for en jaundiced spædbarn , er det bedre at holde sig til modermælk , så længe de gulsot .
 • Læg aldrig dit barn i direkte sollys .

 • Kommentarer

  link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

  Redaktør: Karin Nyberg
  Nyheder redactor: Morten Christofferse

  Kundeservice: Stig Sørensen,
  Flemming Salomon

  Tel: +45 99 99 99 80
  Fax: +45 99 99 99 88

  © Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.