binyrefunktion hos børn

Når du tænker på et barns sundhed og sikker udvikling , binyrerne typisk ikke kommer til at tænke . Funktionen af binyrerne , er imidlertid nødvendigt for sundhed og velvære . Det er kun , når binyrerne der fungerer dårligt , at folk normalt er opmærksomme på dem . En grundlæggende forståelse af disse kirtler kan bidrage til at øge den generelle sundhed

Location


binyrerne befinder sig i maven , på toppen af nyrerne . Der er to af disse kirtler , en på toppen af hver nyre . Binyrerne kaldes også suprarenal kirtler . Begge disse navne , binyre-og suprarenal henvises til placeringen af kirtler og betyde " på eller i nærheden af nyrerne . "

Identifikation


binyrerne er meget små og trekantede , selv om nogle læger beskrive dem som stjerne formet . De er hver sammensat af to forskellige dele . Disse dele er binyremarven og binyrebarken . Hver af de dele, der er ansvarlig for en anden funktion indenfor et barn eller en voksen krop . Binyrerne har også binyrerne arterier forbundet til dem .

Funktion


binyrerne er en del af det endokrine system , hvilket betyder, at de arbejder sammen med andre kirtler i kroppen til at producere hormoner , som er nødvendige for udvikling og vækst i et barn . Binyrebarken skaber og udskiller hormoner direkte ind i blodbanen , mens medulla skaber hormoner som adrenalin .

Betydning


Den binyrebarken skaber hormoner , der er nødvendige for det daglige liv for et barn . De hormoner, der udskilles af denne del af adrenal glandsare ansvarlig for at kontrollere kroppens udnyttelse af fedtstoffer og kulhydrater , og for at bekæmpe infektioner . Sund binyrebarken fungere er især vigtigt i små børn , da det hjælper dem kampen ud sygdomme, og det styrker deres immunforsvar . Binyremarven skaber hormoner , der hjælper en person håndtere stress , både følelsesmæssigt og fysisk . Dette er også meget vigtigt at et barn som det hjælper i hans evne til at reagere hensigtsmæssigt på stressende og intense situationer .

Problemer

Der er flere sygdomme , der kan påvirke binyrerne hormon produktion . Det er muligt for et barn at have overaktive binyrerne , hvor deres krop vil producere for mange hormoner , eller under aktiv binyrerne , hvor deres krop vil ikke producere nok hormoner . Et andet adrenale problem, som berører børn er en lidelse kaldet medfødt adrenal hyperplasi , som er genetisk nedarvet . Medfødte adrenal hyperplasi påvirker udvikling hos børn og kan forårsage problemer som denne lidelse kan medføre senere problemer med sund udvikling i puberteten .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.