hvordan man kan forstå farerne ved at tage Tylenol

Tylenol kan være en meget effektiv smertestillende og feber reducer . Desværre kan Tylenol behandlingen også være dræbende , hvis den tages i store mængder . Her er hvordan man undgår Tylenol toksicitet :

1 .
Chancen er at du har taget mere end et par flasker Tylenol i din levetid . Tylenol kan være ganske effektiv som en smertestillende til at lindre smerten ved en spænding hovedpine eller lavere barnets feber , og fordi det er solgt i håndkøb de fleste mennesker tror , at det er sikkert . Den uheldige virkelighed er , at hundredvis af dødsfald fra Tylenol behandling hvert år . Når det tages i små doser , Tylenol behandling er generelt sikkert , men når folk tager det i højere doser end anbefalet kan det føre til alvorlige sundhedsmæssige konsekvenser .
2 .

Hvordan kan Tylenol være farligt ?
Hvorfor er det farligt at tage Tylenol ved høje doser ? Tylenol , navnet for den kemiske acetaminophen , metaboliseres i leveren . Fordelingen af Tylenol i leveren, producerer en metabolit kaldet NAPQI , som er i stand til at forårsage celleskader . For at gøre det mindre skadeligt , er det inaktiveres ved en antioxidant, som findes i kroppen er kendt som glutathion . Ved høje koncentrationer af Tylenol , kan der ikke være nok glutathion til at håndtere den Tylenol belastning resulterer i alvorlig toksicitet og levercelleskader .
3 .
Hvor meget er sikkert ?

Når du tager Tylenol , hvad betragtes som et sikkert dosis ? Tylenol behandling, skal begrænses til fire gram eller mindre om dagen for en voksen . Dette svarer til omkring tolv regulære Tylenol tabletter . For børn , bør dosis ikke være mere end firs mg /kg legemsvægt /dag . Husk på, at acetaminophen også findes i nogle receptpligtige smertestillende og bør indgå i den samlede daglige tilladte dosis . Det er også fundet i over -the-counter produkter såsom Theraflu , Nyquil , Exedrin , og andre . Vær sikker på at spørge din læge din læge eller apoteket, hvis en af de medikamenter du tager indeholde acetaminophen , før du tager nogen yderligere Tylenol tabletter . Hvis du har en historie på leverproblemer eller er over en alder af halvfjerds , er det bedst at konsultere din læge før du tager Tylenol .
4 .

Undgå alkohol og koffein
Tylenol behandling kan især risikabelt , hvis man kombinerer det med alkohol . Alkohol er også metaboliseres i leveren og kombinationen af de to stoffer kan nemt overvælde leverens evne til at afgifte . Det er bedst helt at undgå Tylenol behandling , hvis du vil være tidskrævende alkohol , eller i det mindste begrænse dig selv til en drink om dagen eller mindre . Husk, at Tylenol behandling , der anvendes ud kan skade din lever til det punkt , hvor du har brug for en levertransplantation. Et andet stof at undgå med Tylenol behandling er koffein , der kan øge niveauet af NAPQI , hvilket øger risikoen for levertoksicitet .
5 .
Den nederste linje ?
Læs altid etiketterne , før du tager nogen ordination af ikke- receptpligtige medicin at afgøre, om de indeholder paracetamol . Når du tager Tylenol , aldrig overstige den maksimale dosis på fire gram om dagen og undgå brug af alkohol eller koffein , mens du er under Tylenol behandling . Vær især om, hvor meget Tylenol du giver børn og ældre, som kan være mere modtagelige for toksicitet . Brugt med måde , kan Tylenol være en effektiv smertestillende og smertestillende , bare være klar over, hvor meget du tager , og hvad du tager med det .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.