hvordan man kan forstå , om du skal tage antibiotika med p-piller

Gør antibiotika nedsætte virkningen af p-piller ? . Find ud af , hvad du behøver at vide
1 .
P-piller er en af de mest effektive former for prævention til rådighed for kvinder, men der er visse faktorer , der kan gøre p-piller mindre effektive . Selvfølgelig at tage din pille på en hver dag at glemme er en vigtig faktor , men hvad med medicin ? Du hører så meget om lægemiddelinteraktioner og de virkninger, som en medicin kan have på en anden . Et af de mest almindeligt anvendte lægemidler er antibiotika . Er det sikkert at tage p-piller med antibiotika ?
2 .
Er alle antibiotika lige ?
Det var oprindeligt troede , at tage p-piller med antibiotika var risikabelt i forhold til præventiv effekt . Kvinder blev rådet til at benytte en alternativ form for prævention , mens De tager nogen recept antibiotika . De seneste undersøgelser tyder på, at kun to antibiotika endeligt er kendt for at reducere effektiviteten af p-piller . Disse er de antibiotika Rifampin , der anvendes til behandling af tuberkulose og griseofulvin , der anvendes til behandling af visse svampeinfektioner . Disse særlige antibiotika synes at øge niveauet af østrogen i blodet , som kan nedsætte virkningen af p-piller .

3 .
Hvad med at tage p- piller med almindelige antibiotika såsom Penicillin ?
Selv om der har været nogen store undersøgelser viser, at tage p-piller med antibiotika som penicillin og sulfa , bl. a. nedsætter effektiviteten af p-piller , er det stadig teoretisk muligt , selv om de fleste eksperter tror ikke, det er en trussel mod de fleste kvinder . Fordi østrogen metaboliseres af bakterier i tarmen og antibiotika ændre antallet og typer af bakterier , er det muligt, at en vis reduktion i effektivitet kunne forekomme i en lille delmængde af kvinder .
4 .
Hvad bundlinjen ?
grund af usikkerheden forbundet med at tage p-piller med antibiotika , de fleste læger anbefaler at bruge en anden form for prævention pille i den tid du er på antibiotika samt i mindst en uge efter du kommer ud af dem . Problemet opstår , hvis du tager en lav dosis af antibiotika på længere sigt , såsom urinvejene forebyggelse eller acne . I disse tilfælde , generelt bakterier i tarmen tilpasse efter en periode af tid og p-piller , vil genoptage sin effektive virkning , hvis det er påvirket overhovedet af antibiotika . I disse tilfælde
, skal du bruge en anden form for antikonception til tre uger , indtil denne tilpasning finder sted .
5 .

Som altid , så tal med din læge om , hvad der er bedst for din særlige situation.


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.