om candida

Candida albicans er medlem af Candida familie af gær . De fleste mennesker har en vis mængde af Candida albicans , der bor i deres fordøjelsessystem og urinveje skrifter , hvor gæren generelt virker ingen skadelige virkninger . Dog kan Candida albicans befolkninger undertiden bliver for stor , og forskellige infektioner kan resultere

Typer


Candida er den videnskabelige betegnelse for en gruppe af gær . Der er flere forskellige typer af Candida , hvoraf de fleste bor i symbiotiske forhold med pattedyr , men nogle typer er fundet i insekter . Generelt Candida gær bor i mave skrifter af deres værter . Den mest markante form for Candida for mennesker er Candida albicans .

funktioner


Candia albicans bor i fordøjelsessystemet og urinveje skrifter af mennesker og andre pattedyr . Det kan også leve på huden . Normalt Candida albicans er uskadeligt , men det kan give sundhedsmæssige problemer, hvis dens befolkning bliver for stor . Candida er ansvarlig for størstedelen af menneskets gær infektioner , herunder vaginal gær infektioner , trøske og gær infektioner i blodet .

Effekter


Mennesker med sund immunforsvar kan som regel leve med en befolkning på Candida i deres systemer , og ikke mærke nogen skadelige virkninger. Men i børn , ældre og immunsvækkede patienter , kan Candida befolkninger eksplodere og forårsage infektioner . Trøske, også kendt som candidiasis , er forholdsvis almindelige hos børn og påvirker membraner i munden . Vaginal gær infektioner , kaldet vaginitis , er også en almindelig form for Candida infektion . Urinvejsinfektioner kan også være forårsaget af Candida albicans . Hos mennesker med hiv /aids eller som på anden måde er immunkompromitterede , kan alvorlige Candida infektioner , herunder systemiske infektioner , der påvirker blodet .

Symptomer på infektion


Thrush årsager hvide pletter i og omkring munden , som ofte klør og svulmer . Vaginal eller penis gær infektioner er præget af røde pletter , kløe , brændende og undertiden en hvidlig udledning . Systemiske Candida infektioner , kaldes candidemia , er mere alvorlige og kan forårsage alvorlige influenzalignende symptomer .

Behandling

Candida -infektioner bliver behandlet med antimykotika , lægemidler, der dræber svampe såsom gær . Trøske og vaginitis er forholdsvis let at behandle , og som regel kun kræver anvendelse af svampedræbende cremer . I tilfælde af vaginal gær infektioner , kan nogle behandlinger købes over -the-counter . Systemiske infektioner behandles også med svampemidler , men kan kræve hospitalsindlæggelse .

Advarsel

Hvis du har mistanke om en Candida -infektion , er det vigtigt at se din læge . Selvdiagnosticering og selvstændige behandling kan ikke være effektiv , især hvis infektionen er alvorlig . Sværhedsgraden af en infektion , kan ikke altid umiddelbart kan konstateres , og hjem retsmidler kan derfor ikke have de ønskede resultater . Plus , undertiden en Candida infektion kan pege på en større underliggende problem , som hiv /aids , diabetes eller andre immuno-kompromis betingelser . Kun en læge vil være i stand til at fortælle dig det omfang en infektion og de mulige årsager , og kan ordinere behandling i overensstemmelse hermed .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.