define stetoskop

Billederne af lægen bøjet over en patient , skriver på en udklipsholder , og ifører sig et stetoskop er almindelige. Stetoskopet er et symbol på medicin , der har hjulpet diagnosticere hjerteproblemer og andre interne emner siden dens oprettelse i 1816 . Selv om teknologien og tiden har bragt den medicinske verden nye diagnostiske redskaber , stetoskopet stadig er en pålidelig anordning , som læger bruger dagligt . Det har forbedret sig dramatisk , siden den blev indført

Historie


Rene Theophile-Hyacinthe Laennec opfandt det første stetoskop i 1816 . Forud for dette , ville lægerne sætte deres øre til en patients bryst og lytte til interne lyde . Laennec første stetoskop var en træ rør , at lægerne er placeret tæt på patientens hjerte . I 1850 introducerede George Camman gummi , hvilket skaber en mere komfortabel model . I dag er stetoskopet fremstillet af rustfrit stål , gummi , nylon og plast .

Funktion


Den stetoskop lægerne kan høre lyden af hjertet væv vibrerende som blod svinger mod hjerteklapper . Denne lyd er kaldet lub-dup . De har også lytte til en " whoosh " lyd , hvilket kan tyde uregelmæssigheder med blodgennemstrømning. Læger også lytte til lungerne og mellemgulvet med stetoskopet . De lytter til wheezes og knitren , som tyder væske eller forsnævring af luftvejene . Når stetoskopet er placeret på maven , lægen hører gurglende lyde i maven , tyndtarmen og tyktarmen .

Typer


Stetoskoper i dag er mere sofistikerede end stetoskoper , der anvendes i Laennec tid . Binaural stetoskoper er de typiske stetoskoper designet til både ører . Single stetoskoper er designet til det ene øre . Differential stetoskoper tillader lægen at sammenligne lyde fra to forskellige lokaliteter . Den elektroniske stetoskop forstærker lyd. Der er stetoskoper designet specielt til at lytte til det pulserende liv i et ufødt barn , såvel som pædiater stetoskoper for små børn.

Effects


Nogle stetoskoper skal placeres på huden , mens andre kan placeres over tøj . Stetoskoper bruges normalt sammen med blodtryksmaaler , en medicinsk enhed, der bruges til at måle blodtrykket . Uddannelse til at lytte ordentligt er forpligtet til at bruge et stetoskop til diagnose .

Potentielle

Ny designet stetoskoper giver læger og andre fagfolk mere nøjagtige oplysninger . Stethoscope. com tilbyder en række produkter . Nogle stetoskoper isolere uden støj for en bedre lydkvalitet . Andre tilbyder forskellige øre spids sæt . Priserne spænder fra $ 75 til $ 200 for de fleste stetoskoper .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.