definition af køn udvælgelse

I en nylig uvidenskabelig undersøgelse foretaget af About. com , sagde 87 procent af de adspurgte kvinder, at de havde en præference for køn deres ufødte barn . Selvom der er mange metoder derude sagde bidrage til at sikre sex af et ufødt barn , har de fleste af disse teknikker har vist sig at være noget mere end gamle koner ' eventyr . Så er der virkelig sådan noget som ligestilling valg ? Hvad betyder det

Historie


Forsøg på at vælge kønnet på et barn er blevet dokumenteret siden 330 f. Kr. , hvor filosoffen Aristoteles hævdede , at hvis en mand bundet af sin venstre testikel , ville parret undfange en dreng . Astrologisk diagrammer er også blevet brugt til tid undfangelsen og indflydelse køn . I begyndelsen af 1980'erne , opdagede forskerne en måde at adskille mandlige og kvindelige kromosomer fra sæd , hvilket førte til udviklingen af den første videnskabelige metode af køn udvælgelse .

Typer


I en typisk sædprøve , omkring 50 procent af Den spermatozoens bære mandlige kromosomer , mens de resterende 50 procent bære kvindelige kromosomer . Med MicroSort metode er imidlertid spermatozoens indeholder disse kromosomer deles op , og afhængig af forældrenes køn præference , er flere kvindelige eller mandlige kromosomer indsat i kvindens reproduktive tarmkanalen via in vitro befrugtning . I øjeblikket er denne metode er kun tilgængelig i USA .

Andre typer


Ud over de metoder diskuteret tidligere , mange andre typer af køn udvælgelse har varet gennem historien . En af de mest tragiske metoder til køn udvælgelse er barnemord , eller myrde et barn af uønskede køn . Køn udvælgelse er også en almindelig årsag til forladte børn og opgiver børn af uønsket køn for vedtagelsen .

Succes


Ved hjælp af data fra forældre , der har brugt MicroSort metode, Genetik og IVF Institute anslår metode, der skal omkring 81 til 92 procent effektiv . Hertil kommer , afslører forskning udført af The Genetik og IVF Institute at MicroSort metode er typisk mere effektive , når forældrene foretrækker en kvindelig barn .

Overvejelser

Der er mange etiske overvejelser vedrørende brugen af MicroSort og lignende køn udvælgelse metoder . Mange mennesker tror, at køn af et barn bør overlades til tilfældighederne , og ved at bestemme køn en ufødt barn , har samfundet begyndt " at spille Gud . " Hertil kommer , som mange forældre er sagen med deres køn udvælgelse teknikker kan bevidst eller ubevidst viser deres skuffelse for deres barn , hvilket kan psykologisk skade barnet senere i livet .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.