virkninger rygning har på fertilitet

Rygning har en negativ virkning fertiliteten hos både mænd og kvinder . Kvinder , der ryger har en mere vanskelig tid at blive gravid og blive gravid , mens sæden af mandlige rygere er mindre i stand til gødnings et æg . Hos rygere par diagnosticeret med barnløshed , er et større antal fertilitetsbehandling forsøg normalt kræves for en vellykket graviditet

fertilitet


Ifølge American Society for Reproductive Medicine , rygning skader en kvindes æggestokke , accelererer tabet af æg og gribe ind i produktionen af østrogen . Æg med kvinder, der ryger, er også mere tilbøjelige til at genetiske abnormiteter . Afhængigt af hyppighed og varighed af rygning , kan ryge bidrage til tab af reproduktive funktion og kan forudbetale begyndende overgangsalderen med flere år .

Mand fertilitet


Ifølge CDC , kan rygning lavere sperm tæthed , fald mængde ejakulere og ændre sperm størrelse og form . Som New York Times rapporterede , kan rygning også have en dramatisk effekt på sædcellernes evne til at befrugte en kvindes æg , ifølge en undersøgelse fra 2005 udført af forskere ved State University i Buffalo School of Medicine . Forskerne fandt , at sædceller fra kronisk rygere var 75 procent mindre fertile end sæd fra ikke-rygere . Mænd, der var lettere rygere lidt mindre alvorlig nedgang i fertilitet .

IVF Behandlinger


Som CDC påpeger , at andelen af ryge-relaterede barnløshed er ukendt , men rygestop kan være en vigtig faktor i at øge succes infertilitet behandlinger . Ifølge American Society for Reproductive Medicine , næsten dobbelt så mange in vitro fertilisering ( IVF ) forsøg er nødvendige for en vellykket forestilling i rygning kvinder i modsætning til nonsmoking kvinder . Effekten af rygning var særlig tydelig i ældre kvinder, der anvender IVF . Mens rygning kan give permanente skader på en kvindes chancer for at blive gravid , ikke at ryge i mindst to måneder før prøver IVF kan øge sandsynligheden for en vellykket forestilling .

Abort


Rygning kan også forstyrre en kvindes evne til at forblive gravid , når undfangelsen har fundet sted . Ifølge American Society for Reproductive Medicine , rygning øger risikoen for spontan abort . Abort satser efter IVF er også højere for rygere .

passiv rygning

Udsættelse for passiv rygning påvirker også frugtbarheden . Ifølge American Society for Reproductive Medicine , indånder passiv rygning var kun en anelse mindre skadelig end aktivt rygning .


Kommentarer

Vi ønsker, at dine argumenter og meninger er velkomne. Være objektiv og medfølelse. Mange mennesker læser hvad du skriver. Gør debat til en bedre oplevelse for både dem og dig selv. Mellem 20:00 og 08:00 det er lukket for kommentering og vi fjerner automatisk kommentarer med sjofle ord, defineret af vores moderatorer.

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.