hvordan man korrekt tager receptpligtig medicin

Når lægen ordinerer medicin , du skal være meget omhyggelig og fuldt ud forstår hvordan man tager den medicin og bliver vidende om det fulde udbytte og de bivirkninger ved forkert brug . Hver gang du putter noget ind i din krop , dvs , mad , væske , medicin , osv. , via indtagelse eller andre alternative ruter , for eksempel , injektioner , skal det være metabolisere og opdelt efter kroppen , absorberes , optages og den endelige affald produkter, der fremstilles i sidste ende ryddet og elimineres via leveren eller nyrerne .
undgå medicineringsfejl er meget vigtigt at mindske risikoen for potentielle bivirkninger som følge af forkert brug :

1 .
Medicineringsfejl er ofte forårsaget af misforståelser eller fejlkommunikation mellem patient og læge eller apotek . Andre fejl skyldes ulæselige håndskrift på recepten orden , fejlmærkning på medicin beholderen , malplacerede decimaltal eller forkert antal nuller på etiketten forårsager betydelige forandringer i taget dosering . Også , receptpligtig forkert brug skyldes sammenblanding af lægemidler som følge af lignende stof navne .
2 .

En måde at sikre, at du tager din recept korrekt er at blive en velinformeret patient . Hvis du er på " poly apotek " for flere medicinske tilstand er det vigtigt at holde styr på alle de medikamenter du tager , og tidsplan og dosering . En måde at spore denne er at holde en personlig medicinsk logbog og dagbog . Du bør logge ind hver medicin du tager , note tid , planlægge og dosering , herunder eventuelle usædvanlige bivirkninger, du kan opleve . Hold en tjekliste til rådighed og let tilgængelige i betragtning for andre medlemmer af familien til at se i tilfælde af en nødsituation , og du brug for hjælp .
3 .
Fortæl din læge og andre sundhedspersoner om eventuelle ændringer i dit daglige liv , herunder en stigning /fald i søvn , en speciel diæt eller ændringer i tidsplanen .

Du bør også informere Deres sundhedspersonale af følgende :
* Alle allergi over for medicin , eller hvis du har mistanke om du tidligere har oplevet en negativ eller allergisk reaktion over for et bestemt lægemiddel
* Hvis du er i øjeblikket gravid , har planer om at blive gravid , eller hvis du ammer et spædbarn
* Sygdomme eller problemer , som en anden læge eller sygeplejerske er i øjeblikket behandler eller for nylig har behandlet dig
4 .

Følg altid recept retninger som anvist af lægen og apoteket eller andet sundhedspersonale , og ikke ændre den måde , du tager dem , medmindre instrueret af dem til at gøre det . Visse medikamenter kan forårsage døsighed så ikke køre bil eller betjene tunge machineries . Nogle lægemidler øger din følsomhed for direkte sollys , og andre skal tages med eller uden mad . Det centrale er at være snu om din medicin og lære at tage så korrekt og sikkert .
5 .
Hvis du er en omsorgsperson for et barn eller en anden syg voksen , dvs , ældre eller handicappede , bliver du nødt til at minde ham eller hende til at tage en medicin , eller administrere det selv . Skolen Sygeplejersken bør kontaktes for at sikre, at de vide, hvordan man administrere medicin korrekt til den studerende.
6 .
Det anbefales at følge den bivirkning af medicin i en logbog Overvåg dine reaktioner . Bivirkninger af receptpligtige lægemidler kan skyldes mange mulige årsager . Kontakt din læge , hvis erfaringerne usædvanlige tegn og symptomer efter start af ny medicin . Det er vigtigt at afgøre , om et symptom var narkotikarelateret og om hvorvidt du skal fortsætte med at tage medicinen .

7 .
Lær at genkende tegn på overdosis , og om du skal ringe til en giftkontrolcenter eller en anden alarmnummer i tilfælde af, at du eller et familiemedlem oplevelser en overdosis . Hold alarmnumre på et sted , hvor det er i se og let tilgængelig .
8 .
Det er også godt at kende nogle af de medicinske jargon og terminologi til at hjælpe dig med at forstå skriverier om recepten etiketter .
Nogle almindelige er :
QD : pr dag
BID betyder to gange om dagen
TID betyder tre gange om dagen
PRN midler tager efter behov

Du kan købe en handy medicinsk terminologi hæfte med fælles medicinsk jargon og forkortelser , som vil hjælpe dig til at forstå medicinske instrukser og mindske risikoen for medicineringsfejl .

9 .

Nogle tips før den næste læge besøg :
-det er altid en god vane at holde en liste af receptpligtige og ikke-receptpligtige lægemidler , herunder eventuelle over -the-counter medicin du tager og kosttilskud . Tag denne liste med dig til hvert besøg
-. Spørg din læge til at forklare din recept , herunder narkotika navn , hvor ofte du skal tage det , og hvad formålet med medicin er
-. husk , at alder , vil vægt og sundhedstilstand en person vil påvirke kroppen forskelligt og doser skal justeres i overensstemmelse hermed , især patienter med kroniske medicinske tilstande .
10 .
En anden måde at organisere din medicin er at købe en pille æske arrangør tilgængelig i de fleste apoteker eller apoteker . Dette vil hjælpe dig kee [ styr på dag og tidspunkt for medicin og dosis .
11 .
For meget kronisk syge eller handicappede personer , der kræver en del tid eller på fuld tid pedeller kan det være en fordel at søge om juridisk conservatorship for den enkelte .

gode råd og advarsler


 • Lav en liste over spørgsmål, som du måske ønsker at spørge lægen eller apoteket vedrørende din medicin .
 • aldrig tage en anden persons medicinering , selvom det er den samme stof eller har de samme eller lignende navn .
 • altid tage din medicin som anvist af din læge eller sundhedspersonalet . Du bør aldrig nogen tilovers tabletter, hvis du har en korrekt og fulgte instruktionerne .
 • aldrig tage udløbet receptpligtige eller ikke-receptpligtig medicin . Kassér gamle lægemidler .
 • Denne artikel er skrevet for at uddanne og informere , og er ikke en erstatning eller en erstatning for at søge professionel lægehjælp fra din egen læge eller sundhedsplejerske.

 • Kommentarer

  link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

  Redaktør: Karin Nyberg
  Nyheder redactor: Morten Christofferse

  Kundeservice: Stig Sørensen,
  Flemming Salomon

  Tel: +45 99 99 99 80
  Fax: +45 99 99 99 88

  © Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.