intrauterin enhed og graviditet risiko

Intrauterin udstyr ( spiral ) er små T-formede enheder lavet af plastic og anvendes til prævention . De er indsat ved en sundhedspleje udbyder i livmoderen for at forebygge graviditet . Der er en lille risiko for at blive gravid på trods af en IUD :

Typer


ParaGard og Mirena er to mærker af spiral til rådighed i USA . Den ParaGard varer op til 12 år og Mirena , som indeholder progestin , er effektiv op til fem år .

Funktion


spiral arbejde ved at ændre flytning af sæd og æg , forhindrer dem i at gå sammen . Den progestin i Mirena forhindrer frigivelsen af æg fra en kvindes æggestokke og tykkere den cervikale slim, blokering sperm .

Effektivitet


spiral er 99,2 procent til 99 . 9 procent effektive til at forebygge graviditet og anses for at være en af de mest effektive former for prævention til rådighed . De kan også bruges som akut svangerskabsforebyggelse , hvilket reducerer risikoen for graviditet ved 99,9 procent hvis der er indsat inden for fem dage efter ubeskyttet sex .

Overvejelser


Du kan blive gravid , hvis det IUD glider ud af stedet . Hvis du finder ud af , at du er gravid , anbefales det at have IUD fjernes så hurtigt som muligt . En spiral øger risikoen for en abort , tidlig fødsel , bækken infektion eller graviditet uden for livmoderen .

Advarsel

ektopiske graviditeter kan være livstruende . Symptomerne omfatter uregelmæssige blødninger , smerter i underlivet eller spidsen af skulderen , og pludselig svaghed eller besvimelse . Hvis nogen af disse symptomer opstår , mens du bruger en IUD , søge lægehjælp omgående .


Kommentarer

Vi ønsker, at dine argumenter og meninger er velkomne. Være objektiv og medfølelse. Mange mennesker læser hvad du skriver. Gør debat til en bedre oplevelse for både dem og dig selv. Mellem 20:00 og 08:00 det er lukket for kommentering og vi fjerner automatisk kommentarer med sjofle ord, defineret af vores moderatorer.

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.