hvordan man kan håndtere preeclampsia

Preeclampsia er en lidelse , der opstår under graviditet og kan få en negativ indvirkning på sundhed mor og barn . Selv om sværhedsgraden af den tilstand kan variere , kan sygdommen hurtigt blive svær , og symptomer bør aldrig ignoreres . Brug oplysningerne nedenfor til at håndtere preeclampsia
1 .
Forstå lidelse . En kvinde skal have højt blodtryk og protein i hendes urin engang efter 20 uger af graviditeten for at være diagnosticeret med præeklampsi . I nogle tilfælde har præeklampsi ikke vises , før arbejdskraft begynder . Hvis du er overvægtig eller har forhøjet blodtryk, før at blive gravid , er du på et højere risiko for at udvikle præeklampsi under graviditet .
2 .
Kend risici . Preeclampsia vil medføre blodkarrene til at skrumpe ind, skaber højt blodtryk og mindske blodgennemstrømningen i hele kroppen . Dette kan have en negativ indvirkning på organer i kroppen , samt din baby . Preeclampsia kan også føre til eklampsi , en tilstand der involverer anfald , der kan være ganske skadelig for dig og din baby .

3 .
Bliv fortrolig med symptomer på præeklampsi . Du kan opleve hurtige veje gevinst eller udvikle pludselig hævelse i ansigtet , hænder , fødder eller ankler . Symptomer på svær præeklampsi omfatter svær hovedpine , synsændringer , øvre del af maven smerte , kvalme og opkastning . Du bør straks kontakte din læge , hvis du oplever nogen af disse symptomer.
4 .
Tal med din ob-GYN læge om den bedste måde at behandle og håndtere preeclampsia . De vil skræddersy en behandlingsplan designet til at passe dine symptomer og personlige risikofaktorer . Det er meget vigtigt , at du opretholde åbne , konstant kommunikation med din læge , så de har alle de oplysninger, de behøver for at behandle dig ordentligt .
5 .

Vær forberedt på en række af behandlingsmuligheder. Hvis du er på 37 uger eller senere i graviditeten, kan du blive induceret . Din læge kan anbefale en C-sektion, hvis de i tvivl om, hvorvidt dit barn vil tolerere normale fødsel . Hvis du oplever symptomer på præeklampsi tidligere end 37 uger , men din tilstand er forholdsvis stabil , kan lægen sende dig hjem med instruktioner til at hvile og overvåge dit blodtryk . I nogle tilfælde kan læger anbefaler sengeleje eller kræve, at du ophold på hospitalet for resten af din graviditet .
6 .
Find en stærk støtte for at hjælpe dig med at håndtere den betingelse under hele graviditeten . Venner , familie og andre , der har beskæftiget sig med præeklampsi kan hjælpe dig med at håndtere sygdommen og mindske eventuelle følelser af frygt eller isolation . Hvis du er nødt til at gå på sengeleje eller ophold på hospitalet i en længere periode , så spørg din partner eller familie til at hjælpe med husholdningen og ærinder , mens du er væk .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.