hvordan man kan hjælpe en person med makuladegeneration

Makuladegeneration er den hyppigste årsag til nedsat syn og blindhed hos ældre amerikanere . Det er forårsaget af degeneration af den gule plet , den del af nethinden er ansvarlig for det centrale syn . Tab af synet påvirker daglige rutiner og fritidsaktiviteter , og kan forårsage angst og depression . Nedenfor er nogle ting, familiemedlemmer og venner af mennesker med makuladegeneration kan gøre for at hjælpe
1 .
Kommuniker tydeligt . Give klar feedback og retninger . En person med makuladegeneration måske ikke være i stand til at læse fagter eller mimik . Når du ser ham , identificere dig . Spørg ham , hvad han kan se og hvad han har brug for hjælp med at gøre . Udskrive noter klart i store sorte bogstaver .
2 .
Hjælp tilpasse sine omgivelser , således at dagligdagen er ikke så svært . Spørge, hvad han har problemer med og tænke på måder at gøre det lettere . Installere nye lysarmaturer . Label ovn og vaskemaskine ringer . Genoptryk eller omskrive ting med store bogstaver . Sted farvet tape på kanterne af trin . Juster computer browserindstillinger til store bogstaver .

3 .
Giv svagsynede gaver som taler regnemaskiner og stor- knap telefoner og gadgets , og store print poster . Giv elementer , der kan fremme nye hobbyer , ligesom bøger eller aviser på kassettebånd .
4 .
gøre miljøet forudsigeligt. Ofte anvendte emner bør holdes i særlige steder og ikke flyttes rundt , og de bør altid sættes tilbage i disse udpegede steder , når de er samlet op og brugt . Hvis der er ændringer til layoutet af en butik eller andet forretningssted , at han frekventerer , hjælpe til at guide ham gennem den ændrede omgivelser .
5 .

Tilbyd hjælp med at skrive checks , læse e-mail og andre opgaver , men ikke bare gøre det . Muligt for ham at gøre så meget for sig selv , som han kan .
6 .
Vær på udkig efter tegn på depression . Opmuntre ham til at tage nye hobbyer eller deltage i en støttegruppe eller anden gruppe til at holde aktiv .
7 .
opmuntre ham til at tage et vitamintilskud . Der er tegn på, at vitamin C og E , beta- caroten , kobber og zink kan bremse eller standse degeneration .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.