hvordan man underviser børn om hulrum

Den procentdel af børn , der får mindst en hulrum i deres baby tænder vokser i et alarmerende tempo . For meget sukker er stadig den primære årsag , men børnene også manglende forståelse i ordentlig tandpleje . Forældre og tandlæger har ansvaret for at undervise børn gode tandhygiejne . Med brugen af dukker , billeder og tegninger , kan forældre lære deres børn om hulrum uden at skræmme dem :

1 .
Forklar børnene hvad et hulrum er . Hvis du ikke er sikker på de bedste vilkår , forskning en tand website såsom American Dental Association for en mere grundig beskrivelse af et hulrum .
2 .

Vis børnene , hvad slags mad årsag hulrum ved at gøre et hulrum buffet . Fyld en tabel med slik barer , tyggegummi , sodavand , juice lavet med høj fructose corn syrup , kage og brownies . Forklare, hvordan en lille smule af sukkerholdige fødevarer er OK , så længe du børster tænder lige efter , du spiser .
3 .
Få en model eller et billede af tænder , der viser toppen af kindtænder . Pege på, hvor hulrum form i tænderne, og demonstrere den bedste tandbørstning metode til at få maden ud af revner og sprækker i tænderne .
4 .
Lad børnene se på billeder af huller i tænderne . Påpege små og store hulrum og taler om , hvordan denne person kunne have forhindret deres hulrum .

5 .
Lær yngre børn om hulrum ved hjælp af en marionet med store tænder . Lad marionet taler om, hvordan vigtige tænder er, og hvordan de holder deres tænder rene. Har dukken taler om fødevarer, der er gode og dårlige for tænderne .
6 .
Læs bøger om at gå til tandlæge , med fokus på bøger, som forklarer , hvordan tandlægen udfylder huller i kid-venlige vilkår . Mange populære børns viser tegn har bøger om at gå til tandlægen .
7 .

Har et hulrum håndværk ved hjælp af skum peanuts som tænder . Tegn en stor ansigt på et stykke papir og har børnene lim skum tænderne ind i munden . Pop ud et lille stykke skum , farve det sort og lade det er et hulrum . Har børnene fylde hullet med hvide modellervoks , der repræsenterer , hvad tandlægen gør , når han fylder et hulrum .

gode råd og advarsler


 • Søg på internettet til interaktive hjemmesider at lære børn om hulrum ved hjælp af tegninger og animationer .
 • Lad ældre børn købmand med dig , med fokus på fødevarer, som ikke vil forårsage hulrum .
 • Vis ikke børn billeder af ekstreme huller i tænderne eller vil du skræmme dem . Kig efter billeder, der viser mild huller i tænderne , eller stick med illustrationer , der vises mindre skræmmende end fotografier .

 • Kommentarer

  link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

  Redaktør: Karin Nyberg
  Nyheder redactor: Morten Christofferse

  Kundeservice: Stig Sørensen,
  Flemming Salomon

  Tel: +45 99 99 99 80
  Fax: +45 99 99 99 88

  © Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.