hvordan man kan slippe af tandsten

Tandsten , eller plaque oprustning , som er hærdet på tænderne , kan føre til huller i tænderne og tandkødssygdomme . Tandsten giver plak en trægt overflade , som til at overholde , og fordi det er porøst det giver tænderne for at pletten lettere . Hvis du opdager , at dine tænder ser ud til at være en gul eller brun farve over tandkødsranden , har du sandsynligvis have tandsten oprustning . Heldigvis kan du forhindre plak og tandsten :

1
Brush dine tænder i to minutter mindst to gange dagligt og bruger tandtråd hver dag . Hvis du har problemer med plaque oprustning , især hvis du ryger eller regelmæssigt drikker kaffe , te eller cola , kan du bruge en tandsten kontrol tandpasta , der indeholder en pyrofosfat at hjælpe med at forhindre misfarvning af tænderne . Pyrophosphates arbejde for at standse væksten af calciumphosphat krystaller på tandoverfladen .
2 .

Tag yderligere tid når du børster tænder , især hvis tandsten opbygger hurtigt på dine tænder . Vær sikker på at børste nær indersiden af den nederste fortænder og ydersiden af den øvre bageste tænder . Dette vil øge spytproduktion og hjælpe med at forhindre nye tandsten fra formning . Børste tænder stimulerer også tandkødet , som hjælper med at holde dem sunde .
3 .
Planlæg en aftale for at få dine tænder renset professionelt hvert halve år . Hvis tandsten bliver mere et problem for dig , især da du alder , kan din tandlæge anbefale hyppigere rengøring .
4 .
Seeing din tandlæge eller tandplejer om at fjerne tandsten , der allerede har dannes fra over og under tandkødsranden . Han eller hun kan være nødvendigt at bruge en skraber instrument til at løsne plak og tandsten aflejringer på overfladen af tænderne . Når alle plak og rest er blevet vasket væk , dine tænder så skal poleres at rense og glatte overflader for at gøre det sværere for plak til at holde fast .

gode råd og advarsler


 • Mens plak er et gennemsigtigt lag af bakterier , der stikker til tænderne , tandsten er et mineral , der hærder til en skorpet overflade, som kun kan fjernes ved en tandlæge .
 • Regelmæssig tandbørstning mindst to gange dagligt er afgørende, da plak kan begynde at danne på tænderne inden for 4 til 12 timer efter tandbørstning .

 • Kommentarer

  link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

  Redaktør: Karin Nyberg
  Nyheder redactor: Morten Christofferse

  Kundeservice: Stig Sørensen,
  Flemming Salomon

  Tel: +45 99 99 99 80
  Fax: +45 99 99 99 88

  © Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.