måder at forhindre gummi sygdom

Gum sygdom, også kaldet paradentose , og er forårsaget af en ophobning af plak . Plaque ophobes , når det er er ikke hurtigt og effektivt fjernet efter at have spist . Den primære typer af gummi sygdom er tandkødsbetændelse og periodontis . Begge disse betingelser kan forebygges og behandles med god mundhygiejne og regelmæssige tandlægebesøg

Årsager til Gum Disease


Gum Sygdommen skyldes en ophobning af plak og tandsten langs tandkødsranden . Plaque er film , der ophobes på tænderne hver dag efter at have spist stivelse og sukker . Plak indeholder bakterier , der kan forårsage tandkødssygdomme . Hertil kommer , bliver hærdet plak tandsten , som havne endnu flere bakterier . Tandkødsbetændelse er en type af gummi sygdom , der får tandkød bliver betændt og bløder og samtidig være børstet skyldes bakterieinfektioner , som opstår langs tandkødsranden . Tandkødsbetændelse kan senere blive parodontitis , hvis den ikke behandles ordentligt . Parodontitis har potentiale til at beskadige og ødelægge tandkødet og knogler , der holder tænderne på plads . Også personer med parodontitis har en øget risiko for at få et slagtilfælde eller hjertetilfælde .

Practice god mundhygiejne


Tænderne skal være børstet mindst to gange om dagen . Engang vågner og igen før sengetid . Også , det er gavnligt at børste tænder efter måltider og snacks . Du bør bruge en blød-strittede tandbørste og erstatte den med en ny pensel mindst hver fjerde måned . En elektrisk tandbørste er ofte mere effektiv til at fjerne både plak og tandsten . Tænderne skal være flossed mindst en gang om dagen før børste tænder. Desuden kan en tandlæge pick bruges til at rense mellem tænderne . Også brug antiseptisk mundskyl dagligt .

Planlæg regelmæssige tandlægebesøg


Enkeltpersoner har ofte milde tilfælde af tandkødsbetændelse uden aften at vide det . Dog vil en tandlæge kunne opdage sygdommen . Regelmæssig dental rengøring også bidrage til at afværge gum sygdomme . Typisk bør dental udpegningerne foretages hvert halve år .

Vaner og vilkår, der fremmer Gum Disease


Personer , der ryger tobak , har en øget risiko for at udvikle tandkødsbetændelse . Hvis det er muligt , bør rygning være ophørt . Stofbrug også er forbundet med en øget risiko for at udvikle tandkødsbetændelse . Sundhedsmæssige betingelser , såsom graviditet , underernæring , diabetes , leukæmi og aids øger risikoen for at udvikle tandkødsbetændelse . Personer med disse tilstande skal tage ekstra forholdsregler for at undgå tandkødssygdomme .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.