vigende tandkød forebyggelse

Tandsundhed er en vigtig del af de samlede sundhedsudgifter . Én måde at holde tænder og tandkød i god form , er at forhindre vigende tandkød . Når tandkødet trækker sig tilbage, den afslører roden af tand og kan gøre tænderne sårbare over for forfald , som kan føre til tab af tænder . Der er måder at forhindre gummi fra vigende , og det er muligt at vende nogle gummi tab med den rette tandpleje

Årsager


Der . er flere årsager til vigende tandkød , herunder aldring, defekte fyldninger , sygdomme såsom diabetes og visse lægemidler , såsom orale antikonceptiva . Brug af tobak og spise en dårlig kost kan føre til aftagende tandkød . Skæve tænder kan også forårsage tandkød at aftage . Vigende tandkød er oftest forårsaget af paradentose . Denne betingelse begynder , når plaque oprustning på tænder og tandkød , forårsaget af bakterier , er ikke fjernet dagligt . Dette irriterer og opflammer tandkød . Der er to stadier af denne sygdom : Den mere alvorlige form , parodontitis og reversible scenen , tandkødsbetændelse . En anden af de mest almindelige årsager til vigende tandkød er børste tænder for aggressivt . Ifølge WorlDental. org , en tandsundhed magasin , to ud af tre personer børste for hårdt , skubber tandkødet væk fra tænderne .

Forebyggelse


Der er måder at undgå vigende tandkød . Vigtigst er at se en tandlæge til regelmæssig tandhygiejne . Eksperter anbefaler at se din tandlæge hvert halve år . En tandlæge kan tjekke dit tandkød for at se, om de er vigende . En tandlæge kan også bidrage til at afhjælpe eventuelle skæve tænder . Derhjemme , skal du bruge en blød-strittede tandbørste og ikke børste for hårdt . California Dental Association anbefaler også , at brushers holde sig til små , cirkulære bevægelser eller korte streger frem og tilbage . Børste mindst hver morgen og hver aften , men efter hvert måltid , hvis du kan . Vær sikker på at børste i to til tre minutter hver gang .
Vær sikker på at inkludere din tunge , når du børster , langsomt rindende din tandbørste fra bagsiden til forsiden et par gange for at hjælpe med at fjerne bakterier .
Det er også vigtigt at bruge tandtråd dagligt . Vær sikker på ikke at skubbe tandtråd i tandkødsranden for hårdt , og det kan også skade tandkødet . Glem ikke at bruge tandtråd bag din ryg tænder .
Spis en afbalanceret kost . Undgå sukkerholdige fødevarer som småkager , slik og kage . Hårdt slik ophold i munden i lang tid , så undgå dem . Også begrænse stivelsesholdige fødevarer såsom kiks og brød pinde , da de har tendens til at holde sig til tænderne . Vælg sukkerfrit tyggegummi at tygge .
følger disse anbefalinger med de din tandlæge kan hjælpe med at genoprette tandkødet til en sund tilstand .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.