flerfødsler & autisme

Autisme er en neurobiologiske gennemgribende udviklingsforstyrrelse med en stærk genetisk komponent . Der er mange risikofaktorer for autisme , hvoraf den ene er at have tvillinger , trillinger og så videre . Autisme ikke i sig selv skade den person, der har det . Hjernen af en person med autisme er forskellig fra en person , som ikke har autisme , og det er denne , der forårsager mange stereotype " autistisk " adfærd

Risikofaktorer


Der er et par dokumenteret risikofaktorer, der kan resultere i barnet har autisme , såsom alder af både faderen og moderen på undfangelsen , barnets udsættelse for røde hunde , mens i livmoderen og blive en tvilling . At være en broderlig tvilling ser ud til at have en lidt mindre risiko for at udvikle autisme , og det er ikke ualmindeligt, at den ene tvilling har autisme , når de andre ikke , men identiske tvillinger som regel både at udvikle autisme . Selv om der har været en vis spekulation om, hvorvidt frugtbarhed narkotika er en årsag til den højere sats autisme i flere fødsler , er teorien ikke synes at have gyldighed efter yderligere undersøgelser

Statistik


Som i 2010 , De Forenede Stater Centers for Disease Control og Forebyggelse har konstateret, at en gennemsnitlig 1 ud af hver 110 børn i U. S. har en autisme spektrum forstyrrelse , men det varierer vildt afhængig af stat , med Minnesota placeret på førstepladsen i autisme udbredelsen . Udbredelsen af tvillinger med autisme er ukendt , og er kun blevet undersøgt i de tvillinger , der tidligere var betragtet som " truet " fra at have en søskende eller forælder på autisme spektret.

Betydning


Ifølge " neuroanatomiske og neurokognitive forskelle i et par monozygous tvillinger uharmoniske for nøje definerede autisme " blandt andre undersøgelser , hvis et identisk tvilling har autisme er der en 63 procent til 98 procent sandsynlighed den anden tvilling vil have det så godt. For tveæggede tvillinger , er chancen for begge tvillinger har autisme mellem 0 og 10 procent . Chancen for, at søskende udvikler autisme er omkring 3 procent , hvilket er højere end den risiko , hvis der ikke søskende havde autisme . Det er blevet anslået , at antallet af autisme blandt enæggede tvillinger kan være så meget som 12 til 14 gange højere end den generelle befolkning .

Expression


Mange mennesker antager, at alle med autisme er en " Rain Man " eller har traditionelle /Kanner ' s autisme , og det er ikke kun usandt , men faktisk synes at være ret sjældne , da Aspergers syndrom , PDD-NOS og High Funktion Autisme er de mest almindelige typer eller grader af autisme . Faktisk vil de fleste familier med mere end ét medlem med autisme opmærksom på, at mens man kan være mere ramt end de andre , alle former for autisme har lignende iboende problemer. Den ene tvilling kan være ikke-verbal og aggressive , mens den anden kan være særdeles verbale og venlig . Der er absolut ingen måde at fortælle en autistisk person fra en person, der ikke autistisk bare ved at kigge på dem , og for dem, der er højere fungerer , kan du ikke være i stand til at fortælle overhovedet .

Forebyggelse , helbredelsesmetoder og Misforståelser

Desværre , fordi årsagerne til autisme er ukendte , er der ingen måde at forhindre et barn i at udvikle den. Mange mennesker tror, at MFR- kombinationen vaccinen kan være en årsag til autisme , men flere store undersøgelser har modbevist denne teori . De få undersøgelser , der har vist ellers har været små og ikke særlig overbevisende for det meste , og nogle har været miskrediteret af etiske udvalg. Der er i øjeblikket ingen helbredelse for autisme , men fra 2010 har der været lovende forskning i et lægemiddel bidrage til at mindske symptomerne hos patienter med svær autisme . Mange børn med autisme ellers behandles med en kombination af medicin , i tilfælde af alvorlige symptomer eller komorbide lidelser såsom Tourettes eller epilepsi , vitaminer , kost og intensiv terapi i henhold til de særlige barnets behov .


Kommentarer

Vi ønsker, at dine argumenter og meninger er velkomne. Være objektiv og medfølelse. Mange mennesker læser hvad du skriver. Gør debat til en bedre oplevelse for både dem og dig selv. Mellem 20:00 og 08:00 det er lukket for kommentering og vi fjerner automatisk kommentarer med sjofle ord, defineret af vores moderatorer.

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.