frugtbarhed i overgangsalderen

Indtil en kvinde har gået 12 måneder i træk uden at have en menstruation , kan hun blive gravid . De fleste kvinder gennemgår overgangsalderen omkring 51 år , men perioden før menopausen , kaldet perimenopause , kan sidste seks år eller mere . Mens en kvindes frugtbarhed begynder at tabe , efter at hun vender 35 , hun normalt har omkring 100 æg tilbage ved overgangsalderen :

vente et år


Kvinder er født med 1 til 2000000 æg , men disse tal starter svindende hurtigt efter en kvinde når hun midten til slutningen af 30'erne . Disse æg ' faldende antal og kvalitet , samt livmoder forandringer som en kvinde bliver ældre, falder hendes frugtbarhed , nogle gange før hun bekendtgørelser tegn på perimenopause . Selv om du har sprunget din menstruation i et par måneder og er der menopausale symptomer som hedeture og humørsvingninger , kan du ikke stoppe ved hjælp prævention , indtil du har stoppet menstruation i et helt år .
Omkring 50 procent af kvinderne i alderen 40 og 45 lider aborter . Hertil kommer , . kvinder, der er gravide efter 40 løber en større risiko for fosteret har kromosomafvigelser, at gå ind for tidlig fødsel , har brug for en kejsersnit eller barnet døende

Hormonelle ændringer


Alder påvirker en kvindes æggestokke mere end næsten alle andre organer . Udvikling ændrer hendes follikler , den lille æggestokkene sække indeholdende en umoden æg . Follikelstimulerende hormon , eller FSH , er subtilt og gradvist øges . Samtidig inhibins A og B , der regulerer feedback af hormonet hele din menstruationscyklus , drop . Inhibins er hormoner også fundet hos mandlige sæd , der virker på hypofysen at falde FSH .
Da mindre inhibin B er produceret , follikelstimulerende hormon stiger under og efter
overgangsalderen . Hormonet Stigningen afspejler både antallet og størrelsen af den aldrende follikler . Når den umodne ægceller pulje falder til omkring 1. 000 follikler , overgangsalderen indtræder.
Mens kvaliteten af en kvindes æg er reduceret , kan aldersrelaterede livmoder ændringer også føre til lavere frugtbarhed uden at producere en større forskel i hendes menstruationscyklus hormon niveauer .

Birth Control Pills


Seksuelt aktive kvinder , der er sunde , ikke ryger og ikke har forhøjet blodtryk , diabetes eller en historie af blodpropper kan holde tager lav-dosis p- piller på markedet . Pillerne » lavere doser af østrogen og progesteron kan hjælpe behandle nogle perimenopausale symptomer , herunder hedeture , uregelmæssig cyklus og præmenstruelle syndrom . For nogle kvinder er disse piller sikkert gennem overgangsalderen skift , som typisk opstår i alderen 52 og 54 .
Hvis en kvinde har en familie historie af brystkræft , blodpropper eller hjertesygdom , men kan hun vælge sterilisation . En æggelederne ligatur har en fejlrate på omkring seks per 1. 000 operationer , og det har også de risici, der er forbundet med anæstesi og enhver operation .

implantat kan forebygge graviditet


En anden mulighed er en hysteroskopi , der kan gøres på en ambulant uden bedøvelse . En sundhedspleje udbyder indsætter en stoffri nitrol-dacron enhed i hver æggeleder . Efter at være blevet frigivet fra leveringssystem , vokser den udvendige spole i diameter for at forankre mikro-indsætte i æggelederne " forskellige diametre og former .
Patienten skal vente tre måneder efter indsættelse for enheden fibre for at opnå vækst af væv i bredbånd, som holder enheden på plads og forhindrer graviditet . Kvinden skal bruge en anden type prævention i disse måneder .
Forskning viser, at denne mekanisme er 99,8 procent effektiv efter fire års follow-up undersøgelser . De fleste af de kliniske undersøgelser blev udført på kvinder , der havde brugt det i et til to år, men risikoen for langsigtede implantater er ukendt .

andre valg

En kvinde i et monogamt , længerevarende forhold kan også bede sin partner til at have en vasektomi .
naturligvis ingen af disse muligheder beskytter mod seksuelt overførte sygdomme . Kun ved hjælp af et kondom gør det.
For mere information , besøg den nordamerikanske Overgangsalderen Society hjemmeside http://www. menopause. org .


Kommentarer

Vi ønsker, at dine argumenter og meninger er velkomne. Være objektiv og medfølelse. Mange mennesker læser hvad du skriver. Gør debat til en bedre oplevelse for både dem og dig selv. Mellem 20:00 og 08:00 det er lukket for kommentering og vi fjerner automatisk kommentarer med sjofle ord, defineret af vores moderatorer.

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.