sadel næse & syfilis

Syfilis er farlig , fordi den har en latent fase , der kan vare i årevis , hvor en smittet person oplever ingen symptomer , men stadig smittefarlige. Syfilis kan give neurologiske problemer og fysiske deformiteter som saddel næse

Syfilis


Syfilis er en bakteriel infektion , der overføres fra person til person ved seksuel aktivitet . Det kan også overføres fra en gravid kvinde til hendes barn under fødslen , hvilket resulterer i en form af sygdommen er kendt som medfødt syfilis . Syfilis har tre faser : primær , sekundær og tertiær . I den tertiære fase , kan svære fysiske symptomer manifest , herunder sadel næse .

Symptomer


Ved primær syfilis , er det vigtigste symptom udseendet af en chancre , et lille sår på en person , hvor syfilis trådte hans krop . I den sekundære fase , udvikler hududslæt på hænder og fødder . I tertiær syfilis , kan han opleve skader på en del af hans krop , herunder hans næse . Den dorsale støtte for næsen kunne blive ødelagt , hvilket broen til at kollapse . Dette resulterer i en deformitet kendt som sadel næse .

Behandling


I de tidlige stadier , er syfilis let behandles med penicillin eller andre antibiotika . I senere stadier vil penicillin dræbe bakterier, men vil ikke fortryde skader på en persons legeme af sygdommen . Sadel næse kan ikke vendes gennem medicinering . Rekonstruktive plastikkirurgi kan hjælpe med at genoprette en persons udseende , i henhold til " Rhinology og Facial Plastic Surgery . "

Forebyggelse /Solution


Den bedste måde at undgå komplikationer af syfilis som sadel næse er ikke at blive ramt på alle . Det er ikke altid muligt for en person at vide , om han eller en partner har syfilis . Brug kondom under seksuel støder vil mindske risikoen for at pådrage sig syfilis . For at undgå risikoen for at videregive syfilis til børn , til kvinder , som bliver gravide , bør tage en test se om de har sygdommen .

Overvejelser

Når sadel næse udvikler i syfilis , er der en stærk mulighed for, at usete skaden er sket til andre organ systemer . En person med sadel næse kunne også have orgel og neurologiske skader . Et barn er født med saddel næse vil ofte også opleve udvikling forsinkelser og beslaglæggelser, ifølge National Institute of Allergy og infektionssygdomme.


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.